Eşinizin Gözbebeği Olacak! Çıtır Çıtır Ballı Lokma Tatlısının Tarifi

Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan lokma tatlısının bal ile yapılan tarifi, son zamanların favori lezzetleri arasında yükseliyor. Geleneksel ve modern unsurları bir araya getiren bu tarif, mutfağınızdan eksik olmayacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz ballı lokma tatlısı yapımının detayları...

Eşinizin Gözbebeği Olacak! Çıtır Çıtır Ballı Lokma Tatlısının Tarifi

Türkiye'de şerbetli tatlıların yeri bambaşkadır. Bu lezzetler arasında en popüler olanı ise sokak tatlarının vazgeçilmezi olan lokmadır. Sıcak ve çıtır çıtır servis edildiğinde damakta muhteşem bir tat bırakan lokma tatlısını şimdi balla deniyoruz. Yapımı son derece kolay olan bu tatlı, mutlaka favorileriniz arasına girecek.

BALLI LOKMA TATLISI MALZEMELERİ

- 3,5 su bardağı un

- 2 su bardağı su
- 1 paket instant maya

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1 silme çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

- 2 su bardağı şeker

- 1,5 su bardağı su

- 1 dilim limon

- 4 yemek kaşığı bal

Ballı Lokma Tatlısı

LOKMA TATLISI YAPIMI

Lokma tatlısını hazırlamak için ilk adım, şerbeti pişirmektir. Limon dışındaki tüm malzemeleri uygun bir tencereye alarak 10 dakika kaynatın. Bu sürenin sonunda, birkaç damla limon suyu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatıp şerbeti dinlenmeye bırakın.

Hamurunu hazırlamak için geniş bir kaseye 3,5 su bardağı un, maya, şeker, tuz ve suyu koyun. Tüm bileşenleri iyice çırptıktan sonra, hamurun üzerini streç film ile kaplayarak 1 saat dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlendikten sonra, bir tavada sıvı yağı ısıtın. Hamuru kaşık yardımıyla alarak kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran lokmaları soğuk şerbete atarak 2-3 dakika bekletin. Şerbeti çeken tatlılar servise hazır olacak. Afiyet olsun...