Cıvık Yoğurdu Taş Gibi Sıkı Hale Getiren Pratik Yöntemler!

Yoğurdunuz su saldıysa ve daha yoğun bir kıvam istiyorsanız, bu yöntemle fazladan suyunu alabilirsiniz.

Cıvık Yoğurdu Taş Gibi Sıkı Hale Getiren Pratik Yöntemler!

Evde yoğurt mayalama işlemi yapanlar, bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyor. Özellikle yoğurdun kıvamı konusunda sürprizli durumlar yaşanabiliyor.

Cıvık ve sıvı halde olan yoğurdun nasıl kıvam kazanacağı sorusu, bu noktada sıkça araştırılıyor.

Eğer bu durumu yaşadıysanız, bu haberimiz tam size göre.

Tutmayan yoğurdunuzu bu yöntemle adeta taş gibi hale getirebilirsiniz.

BU YÖNTEMLE KATILAŞTIRIN

Yoğurdunuzun tutmaması, muhtemelen mayalanma sürecinin geçtiği ortamın sıcaklığından kaynaklanıyordur. Bu gibi bir durumda ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız, öncelikle yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içine taşımalısınız.

Kapağı açık olan kabı fırına yerleştirin ve fırını 75 derecede, fanı kapalı olarak çalıştırın. Bu yöntemle yoğurt, bir saat kadar fırında kalmalıdır. Ardından fırının kapısını açarak, yoğurdun 15 dakika kadar soğumasını bekleyin.

Soğuma sürecinin ardından, kabın üzerini açık bir şekilde buzdolabında bir saat bekletin.

Eğer mayalanmış yoğurt çok sulu ise, bu adımları izleyerek kısa süre içinde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Böylece yoğurdunuzu yeniden kıvamına kavuşturabilirsiniz.